Franšízy, které byly v roce 2017 těmi nejlepšími

Nejlepší franšízy v roce 2017

O svět franchisingu se v poslední době zajímá kdekdo. Pokud chce člověk podnikat, ale nemá svůj vlastní nápad, který by mohl realizovat, pokud neví, s čím by mohl jít na trh, rozhodne se otevřít si pobočku již známé firmy, s níž podepíše licenční smlouvu. Značka se tak rozroste, franšízant se nemusí prodírat světem podnikání, nemusíte čelit konkurenci a samozřejmě nemusí nijak řešit reklamu nebo to, jak získá zákazníky. Pokud aktuálně zvažujete, že se stanete franšízantem, možná přemýšlíte nad tím, s jakou firmou byste měli podnikat. Možná vám pomůže tento žebříček těch nejlepších franšíz roku 2017.

Každým rokem se sestavuje žebříček těch nejlepších franšíz, z nichž si můžete vybrat a stát se jejich součástí. Pojďme si říct, jak to dopadlo letos. Určitě budete překvapeni, protože bystě na prvních místech očekávali známé fastfoodové franšízy, ale ono to tak nakonec nebylo.

McDonald’s se umístila až třetí!

Určitě byste tipovali, že se na prvním místě umístila známá síť rychlého občerstvení McDonald’s, ale ono to tak není. McDonald’s se umístil až na třetím místě, první místo mu vyfoukla japonsko-americký společnost nonstop občerstvení 7-eleven, která otevřela v průměru šest poboček denně v loňském roce. Na světě má už více jak šedesát tisíc poboček a chlubí se dalšími.

Jaké bylo další umístění?

Do první pětky se dostala i americká síť kaváren Dunkin Donut’s, která má na světě celkem dvanáct tisíc franšíz, což je skvělé. Za poslední rok dokonce ztrojnásobili svou nabídku koblih a rozrostli se skutečně do obřích rozměrů.

Mezi desítku nejlepších se procpala i fast-foodová síť Dairy Queen, která za minulý rok zrychlila svůj růst hlavně v zámoří – expandovala do Karibiku, do Koreje a taky do Evropy či Latinské Ameriky. Dairy Queen hledá aktivně franšízanty i v České republice, protože i zde by chtěla ve velkém své pobočky pootevírat.

Další články